Raja kiiruse/kõrguse profiil



reesus

2012-04-15: Pühapäevane tsikliring

https://www.geoape.com/tracklogs/2012-04-15-puhapaevane-tsikliring-3434

Lisas reesus @ 2012-04-15 22:32:56

Kirjeldus

Päikesepaistelisel pühapäeval käisime Erikuga pisut tiirutamas. Teemaks sai valitud liigvesi ning mõte oli külastada mõnda koske ja Tuhala nõiakaevu. Plaanis oli lõpuks Jägala joa juurde jõuda, ent nagu tähelepanelik kaardilugeja juba märkas: rada teps mitte sinna välja ei jõudnud. Põhjuseks võib ilmselt tuua teatava üllatuse ühel suhteliselt sirgel teelõigul. Nimelt: vahetult enne tagadit otsustasime kasutada üht vähe metsikumat teelõiku. 
Mis aga selgus: nimetatud 10km lõik kujutas endast kõiki Eesti aastaaegu. Raja algus oli nagu suvi: kuiv ja mõne lombiga tee andis lootust, et saab pisut hullata. Järgmiseks saabus sügis: vesised mudamülkad, kust läbi sõitmisel pidi juba pisut mõtlema. Kõige pikemalt sai kogetud talve: mitu km järjest sai näha lumekihi all olevat puutumata lumeteed, millel sõitmine teps mitte kõikse lihtsam polnud. Võid ju jala maha panna kui esiratas ära kaob, ent siledad tsiklisaapad ei ole just kõikse paremad selles olukorras. 
Lõpetuseks saabus ka kevad: kõva liivatee, mis ühtlaselt külma lögaga kaetud. Pidamine oli kehv, samas otseselt lund enam teel ei olnud ning puudevahelt paistev päike soojendas meeldivalt selga. Kogu selle 'aasta' kogemine kulutas aga sedavõrd aega, et tagasiteel pidi pisut kiirustama ning sõit Tallinna kulges mööda asfalti. 

Kokkuvõtteks võib siiski öelda, et talvel kogunenud tsiklisõiduigatsus ning verel olnud hammas said täpselt selle doosi, mida enne järgmise nädala külma vaja oli, et suveni vastu pidada :P


Veel teekondasid






© GeoApe.com 2008-2024